Milan Konjević

Rođen je 1970. godine u Beogradu i od kad zna za sebe obožava filmove i stripove. U dva navrata se bavio domaćim stripom – 1995. godine piše scenario za prve srpske superherojske stripove “Generacija Tesla”, “Borci sumraka” i “Romero”. Jedanaest godina kasnije, vraća se stripu i to serijalima “Faktor 4” i “Divlja magija”.

Između i oko stripova piše i režira filmove, TV emisije i TV serije. Dugometražni prvenac, inače prvi srpski zombi film, “Zonu mrtvih”, sa legendarnim ubicom zombija Ken Forijem, piše i režira 2008. godine. A 2013. Godine zajedno sa scenaristom Barijem Kitingom, piše scenario za domaći akcioni horor “Mamula”, u režiji Milana Todorovića, sa Frankom Nerom u glavnoj ulozi. Na jesen 2014. godine, očekuje ekranizaciju još jednog scenarija koji je pisao sa Bari Kitingom, opet u produkciji ljudi koji su radili “Zonz mrtvih” i “Mamule”.

Vredno čita knjige i stripove, posebno američke, ne zabušava u tome i trudi se da uvek zna odgovor na pitanje “Ko bi pobedio u obračunu između Supermena i Vulverina?”

Živi u Beogradu sa suprugom i dvoje dece. I poslednjih nekoliko godina na mahove igra “Dark Souls” 1 i 2.

Podelite